Location: 32A Walpole Street, Kew, Melbourne, Victoria, Australia

Square Footage: N/A

Bedrooms & Bathrooms: 5 bedrooms & 5 bathrooms

Price: Available Upon Request

This striking Contemporary home is located at 32A Walpole Street in the suburb of Kew in Melbourne, Victoria, Australia. The 1st floor features a Guggenheim inspired geometric staircase leading to the 2nd floor and basement, home office, great room with floor-to-ceiling windows and modern fireplace, gourmet eat-in kitchen, back staircase, master suite and 4 additional bedroom suites. The 2nd floor features a loft/computer room and a bedroom suite. The lower level/basement features a sound studio with stage and marble wet bar, game room, wine cellar, powder room and a 12-car garage with car wash station. Outdoor features include an alfresco dining area off the kitchen (accessed by sliding glass wall), terrace, Italian mosaic tiled swimming pool with spa and 5 Feng Shui aquatic fish ponds.

*Thanks to HOTR reader Lucas for the tip!

CLICK HERE FOR THE LISTING

  • Daniel

    Ick. Exterior ain’t bad, but that interior is terribly uninviting. The cookies-and-cream milkshake floors throughout are terrible. Even the choice in car colors is lifeless.




    0



    0
  • Grrrowler

    I kind of like it. The exterior is definitely more successful than the interior. I’m hoping that the floors are terrazzo, and if so they might look better in person. I’m not a big fan of the decor, but the spaces themselves look well-sized. The bar area is downright depressing.




    0



    0
    • Andrew

      Agreed about the bar area, but it has one redeeming feature: it appears to have an underwater window ito the pool – I think that’s neat! The whole area is kind of pointless for most people who need a sound studio like a hole in a head… unless they happen to be musicians, of course. Since I’m not a musician I would turn it into a home theater – it would be perfect for this role.




      0



      0
      • Grrrowler

        I must admit that I didn’t realize that was a window into the pool; I thought it was some weird light feature. I agree that it’s kind of neat. I’m with you and would turn the area into a theater, but then that would make the window into the pool seem out of place. What to do…?




        0



        0
        • Andrew

          well, it’s a fairly large area so if the screen was where the stage is now you could have a few chairs facing that, and still have a a useful area for hanging around in the back where the window is – with a smaller version of the bar perhaps… the window could still be there, just add some sort of curtains/blinds to close when needed… and at times you might even want to turn the chairs around and watch people swimming in the pool instead 🙂




          0



          0
  • Andrew

    Finally an inner-city residence with a decent garage! I would like to see wooden floors instead of stone because that’s how I roll… but otherwise, I approve. Now, where’s my wallet…




    0



    0